Asijská zelenina

HOBBY, zelenina - Asijská zelenina, 0125

V rámci asijské zeleniny nabízíme hořčici čínskou, chryzantému, laskavec trojbarevný, mizunu a mibunu nebo perilu. Rostliny hořčice čínské Komatsuna mají zelené listy s výraznou hořčičnou chutí, listy se v raném stadiu využívají na salát, dospělé se upravují dušením. Naproti tomu rostliny hořčice čínské Red Giant mají zelené listy s antokyanovým podbarvením a červená žebra, někdy jsou červené celé listové čepele. Červená barva je intenzívnější při dostatku až nadbytku slunečního svitu. Chryzantéma Maiko je rychle rostoucí a nenáročná odrůda s výrazně členitými listy, které mají výrazně chryzantémovou chuť a aroma, které se u starších listů ještě zvýrazňuje. Mizuna je lahůdková japonská zelenina, od března do října je doba od výsevu do sklizně 30 – 40 dní, v zimním období se prodlužuje až na 60 dní. Mibuna potřebuje na jaře, v létě a na podzim od setí do sklizně 30 – 40 dní, v zimě 50 – 60 dní, vhodná i pro zimní rychlení v truhlících. Laskavec trojbarevný Green Leaf Vegetable je zelenolistá odrůda vhodná pro použití za čerstva na saláty či k dušení, úprava jako špenát, v zimním období lze pěstovat i v truhlících. Perila má listy zelené a červené, které sklízíme probírkou vyštipováním, jedná se o jednoletou rostlinu, dobře se jí daří na slunných místech.