Endivie (štěrbák)

V našich podmínkách je pěstována endivie kadeřavá. V Itálii a Francii je považována za nezbytný doplněk každého zeleninového salátu, zvláště proto, že díky obsahu intybinu povzbuzuje chuť k jídlu. Všechny endivie vytváří velké hlávky, které stále houstnou a vnitřní část je proto vybělena a je nejlahodnější. Rostlina je bohatá na obsah minerálních látek.
Obdobně jako ostatní saláty a čekanky, potřebuje endivie hlubokou a propustnou humózní půdu, dobře zásobenou živinami, nejlépe z kompostů. Štěrbák je rostlinou krátkého dne, vyséváme jej od 15. června do začátku července. Výsevy provedené před 15. červnem často vybíhají do květu, pozdější nestačí narůst.
Endívie / Čakanka štrbáková Cichorium endivia L. Agrotechnické informace
HTS | 1,2 – 1,5 g |
spon | 30 x 35 cm |
Zobrazení všech 1 výsledků