Kadeřávek

Kadeřávek je listová zelenina s vysokými výnosy zkadeřených listů, které mají obdobné využití jako kapusta. Používají se v syrovém stavu, jako dekorace pokrmů nebo v kuchyňské úpravě jako kapusta. Může být, zvlášť v zimních měsících, významným zdrojem vitamínu C. Svými nároky je blízká ostatním košťálovinám. Vyséváme v květnu až červnu přímo na záhon ve sponu 50 – 60 x 50 cm. Sklízíme listy postupně od října po celou zimu. Můžeme také vysévat v únoru – březnu na předpěstování sadby s výsadbou v dubnu.
Kadeřávek / Kel kučeravý Brassica oleracea L. var. acephala (partim) Přehled termínu výsevů, výsadby a sklizně
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
HALBHOHER GRÜNER KRAUSER WINTERBOR F1 |
výsev | xxx | xxx | ||||||||||
SMĚS BAREV | sklizeň | ooo | ooo | oo | ooo | ooo |
Agrotechnické informace
hnojení | chlévským hnojem 40 – 60 t/ha |
N 130 kg/ha | |
P 36 kg P2O5/ha | |
K 133 kg K2O/ha | |
HTS | 2,8 – 3,3 g |
v 1 g | 300 – 350 semen |
Zobrazení všech 2 výsledků