Cuketa vhodná k loupání semen

PoradnaKategorie dotazu: HOBBY TRHCuketa vhodná k loupání semen
Anonymní položil(a) se před 4 roky

Chtěla bych se zeptat, kdy je zralá cuketa na loupání semen nebo kdy je vhodné ji utrhnout a jak lze využít cuketu v kuchyni (na zavařování vhodná není, na polévku ano?).

Odpověď
Jan Prášil Personál odpověděl(a) před 4 roky

Odrůdy cukety TONDO CHIARO DI NIZA je primárně určená ke sklizni semen  a jejich konzumaci po  loupání. Pro toto využití se plody nechávají plně vyzrát a sklízí se co nejpozději, koncem září, počátkem října, před příchodem prvních mrazíků. Semena se vyberou, vyperou a usuší. Mladé plody cuket se dají konzumovat jako každá jiná cuketa. Plody jsou kulaté a spro konzum mladých plodů by se měli sklízet tak to průměru plodů 8 až 9 cm. Později obsahují větší množství semen. Na to byla šlechtěna. A k použití, jako každá jiná cuketa, na vaření, grilování, dušení. Polévku bych nedoporučoval, pro přípravu polévek jsou vhodnější tykve (např. typy Hokkaido a butternut), ne cukety. 

Facebooktwitter