fazol pnoucí A COSSE VIOLETTE SANS FL

PoradnaKategorie dotazu: HOBBY TRHfazol pnoucí A COSSE VIOLETTE SANS FL
Anonymní položil(a) se před 1 rokem

Dobrý den, mám tento  fazol na balkóně a  ráda bych se zeptala, Jak ho zpracovat? Celé lusky do polévky (popř.  jak poznám že už je mohu dát do polévky) nebo lusky nechat uschnout a z fazolí udělat polévku?  Popř.  u jaké  Vaší odrůdy a kdy lze konzumovat lusky. Děkuji moc za informace. S pozdravem Anna Bartoušková

Odpověď
Jan Prášil Personál odpověděl(a) před 1 rokem

Vážená paní, u odrůda  pnoucího  fazolu A COSSE VIOLETTE má poměrně univerzální využití,  mladé lusky můžete používat např. do polévek, hned jakmile jsou narostlé. Přestárlé lusky již pak na toto použití nejsou vhodné. Především však, jakmile fazolové semeno dosáhne tzv. voskové zralosti ( semeno se dá hníst jako měkký vosk), je velmi vhodné na fazolové saláty a podobné zpracování. Můžete si ho i zamrazit pro pozdější použití na salátové využití. A suché semeno je pak vhodné do polévek.
Pokud dáváte přednost čerstvým fazolovým luskům, z tyčkových odrůd jsou vhodnější odrůdy žlutoluská odrůda Meraviglia di Venezia a zelenoluská odrůda Supermarconi Limca.
 

Facebooktwitter