hořknutí mrkve

PoradnaKategorie dotazu: HOBBY TRHhořknutí mrkve
semo Personál položil(a) se před 12 roky

Dobrý den, jak je možné, že mrkev, která byla sklizena jako sladká pře 14-ti dny v chladícím prostoru ledničky (+2 st.C) zhořkla? Jedná se o odrůdy z balení směsi barev. Vloni byla hořká Nantes 5, ta dokonce již při sklizni. Můžete mi odpovědět, co to způsobuje?

Odpověď
semo Personál odpověděl(a) před 12 roky

Vážený pane, důvodem může být zapaření mrkve, např. v igelitovém pytlíku nebo po uzavření skladované mrkve igelitem. Pokud je mrkev neprodyšně uzavřena pro zachování vlhkosti, může dojít k nežádoucímu zvýšenému obsahu etylenu, který skladovaná zelenina uvolňuje a tento zvýšený obsah etylenu způsobuje u mrkve hořknutí.

Facebooktwitter